Cum avem grija de echipamentul de incalzire – centrala termica

Cum avem grija de centrala termica?

O revizie anuala de rutina si o curatare facuta de un inginer autorizat, mentine buna functionare a cazanului mai multi ani fara probleme. Dar, de asemenea, va puteti arunca un ochi asupra presiunii din instalatie pentru a va asigura ca totul este bine intre inspectii.

Nu fi zgarcit sau incapatanat. Un cazan murdar, ineficient va costa mult mai mult decat un apel la firma de service. Inginerul va prinde micile probleme inainte de a deveni mari probleme, si un sistem neglijat esueaza ani mai devreme decat unul bine intretinut.

Cele mai multe echipamente au un singur indicator care masoara trei lucruri: presiunea si temperatura apei din instalatie.

Monitorizarea presiunii este importanta. Cele mai multe cazane functionaeaza cu o presiune de 1.2 bar – 1.5 bar. Cazanul poate deveni grav deteriorat si chiar periculoas in cazul in care presiunea este mai mare de 3 bari. Monitorizarea in mod regulat a presiunii este, probabil, tot ce ai nevoie vreodata sa faci pentru a mentine sistemul. Majoritatea sarcinilor de intretinere ar trebui sa fie lasate pe mana unui profesionist.

Cu toate acestea, in cazul in care presiunea este anormal de mare, s-ar putea ca vasul de expansiune sa fie imbibat cu apa, care poate fi drenat. inainte de a apela la un service, incearca sa rezolvi singur problema prin drenarea rezervorului de expansiune.

Un vas de expansiune conventional este cilindric si are o supapa de evacuare, la un capat. Pentru a evacua excesul de apa, opriti alimentarea cu energie electrica, opriti alimentarea cu apa a cazanului, si lasati cazanulse raceasca. Atasati un furtun de gradina la valva, deschide-l, si lasati apa pana cand presiunea se echilibreaza. Nu uitati sa inchideti robinetul, porniti din nou alimentarea, si redeschide alimentarea cu apa.

Daca aveti un rezervor de expansiune cu membrana, problema de presiune nu este prea multa apa – este prea putin aer. Trebuie sa reincarcati rezervorul vasuluide expansiune. Utilizati un manometru de presiune in anvelope obisnuit pentru a verifica presiunea aerului. Daca este mai mica decât cea recomandata (uita-te pe rezervor pentru citirea corecta), utilizati o pompa de bicicleta pentru a o ridica.

Dupa ce vasul de expansiune a fost golit sau rezervorul cu membrana a fost reumplut, reporniti sistemul si monitorizati-l cu atentie. In cazul in care presiunea creste din nou, opriti sistemul si apelati un profesionist.

Ai facut tot ce se poate face!

Cazanele trebuie sa aiba o supapa de presiune corespunzatoare, care se deschide atunci când presiunea ajunge la 3 bari, pentru a preveni explozia cazanului. Daca vedeti vreodata drenarea apei din supapa de siguranta, sunt sanse ca sistemul functioneaza sub presiune excesiv de mare si ar trebui sa fie verificate de catre un profesionist.

1 Comment

  • דירה דיסקרטית בבאר שבע ianuarie 26, 2023 4:34 pm

    Excellent blog post. I definitely appreciate this site. Continue the good work!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *