Sudura autorizata ISCIR

Sudura autorizata ISCIR

Sudura autorizata ISCIR include sudura cu electrozi inveliti sudura ce are o mare aplicabilitate, in ceea ce priveste materialele de baza, grosimile acestora, pozitiile de sudare si conditiile de lucru.

Prin procedeul de sudare cu electrozi inveliti, pot fi sudate in orice pozitie, oteluri, fonte, cupru si aliajele sale, aluminiu si aliajele sale, titan, nichel, magneziu si aliajele sale, cu grosimi de peste 0,8 mm.

Un sudor autorizat ISCIR cunoaste foarte bine acest procedeu care poate fi folosit in conditiile foarte dificile ale santierului si chiar sub apa.

Clasificare procedeelor de sudare in conformitate cu ISO 4063:1998, procedeele de sudare se clasifica astfel:

111 sudare cu arc electric cu electrod invelit
114 sudare cu arc electric cu sarma tubulara
121 sudare su strat de flux cu electrod sarma
131 sudare cu arc electric in mediu de gaz inert cu electrod fuzibil(MIG)
135 sudare cu arc electric in mediu de gaz activ cu electrod fuzibil(MAG)
136 sudare cu arc electric in mediu de gaz activ cu sarma tubulara
137 sudare cu arc electric in mediu de gaz inert cu sarma tubulara
141 sudare cu arc electric in mediu de gaz inert cu electrod de volfram(WIG)
15 sudare cu plazma
311 sudare oxiacetilenica

Sudabilitatea otelurilor, reprezinta una dintre cele mai importante ramuri a sudarii ISCIR

Prin sudabilitate se intelege capacitatea unui material sau aliaj de a putea fi imbinat prin sudare astfel incat imbinarea sa corespunda conditiilor tehnice cerute in exploatare, fara a fi necesar ca in timpul sudarii sa se recurga la procese tehnologice suplimentare (preincalzire, tratamente termice); in timpul sudarii, ca urmare a incalzirilor si racirilor bruste si succesive, materialul pieselor sufera transformari care influenteaza negativ calitatea imbinarilor sudate. De asemenea, in timpul sudarii cu gaz sau cu arc electric, datorita temperaturilor inalte, au loc procese fizico-chimice care modifica compozitia metalului sudat, rezultand depuneri necorespunzatoare. De aceea, nu ori ce metal poate fi sudat in conditii obisnuite de atelier sau santier, iar cunoasterea sudabilitatii are o importanta deosebita pentru determinarea modului de comportare in conditii practice.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *