Pompa de caldura aer apa tip split

Emisiile de zgomot si cerintele de spatiu joaca un rol important in pompele de caldura aer-apa. Pompa de caldura tip split este printre sistemele de incalzire care nu numai ca iau in considerare ambii factori, ci si le implementeaza in mod optim in practica.

Structura si functia unei pompe de caldura split
O pompa de caldura split este formata dintr-o unitate interioara si una exterioara, toate componentele care pot provoca zgomot fiind instalate in unitatea exterioara. Acestea includ ventilatorul, evaporatorul si compresorul.

Unitatea interioara este in consecinta compacta si poate fi instalata foarte flexibil in casa. Contine doar condensatorul, pompa de circulatie si tehnologia de control si siguranta. Este, de asemenea, extrem de silentios, ceea ce nu se datoreaza doar diviziunii, ci si componentelor coordonate si unui design bine gândit, optimizat pentru sunet.

Pompa de caldura aer/apa tip split

Procesul de generare a caldurii poate fi repetat dupa bunul plac
in timpul functionarii, ventilatorul instalat in unitatea exterioara aspira in mod activ aerul exterior si il trimite catre evaporator (schimbator de caldura). in aceasta circula un agent frigorific, care se incalzeste la temperaturi scazute. Dupa ce agentul frigorific si-a schimbat starea fizica, acesta curge sub forma de vapori caldi catre compresorul cu motor. Aceasta comprima vaporii si, prin urmare, ii ridica temperatura la nivelul dorit.

Aburul fierbinte este transmis catre condensatorul, care este instalat in unitatea interioara, prin conducte subtiri de agent frigorific. Acolo aburul fierbinte isi transfera energia termica catre sistemul de incalzire si se raceste treptat. Deoarece este inca sub presiune ridicata, trebuie mai intâi sa treaca printr-o supapa de expansiune care o readuce la starea initiala. Odata ce acest pas este finalizat, procesul poate incepe din nou.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *