8 sugestii pentru a economisi la incalzire

Pe masura ce pretul la combustibilul pentru incalzire continua sa creasca, puteti lua urmatoarele masuri pentru reducerea facturilor de incalzire. Aceste sugestii simple pastreaza va caldura in casa ta si banii in buzunar.
  1. Rearanja mobila in casa pentru a asigura ca toate echipamentele de incalzire (radiatoarele) sunt pot radia. Pastreaza zone de relaxare departe de peretii exteriori, astfel incat sa nu simtiti racoare timp ce va relaxati.
  2. Inchideti ventilatia si usile din zonele nefolosite ale casei. Tineti cont: Caldura urca, poate doriti sa inchideti ventilatiile de la etaje in cazul in care acesta este utilizat numai pentru dormit.
  3. Limitati utilizarea hotei din bucatarie si a ventilatorului din baie. Acestea sunt evacuate in exteriorul casei si vor elimina, de asemenea, aerul incalzit din casa ta.
  4. Verificati daca sistemul de incalzire ( radiatoare sau pardoseala) este bine aerisit. O „bula de aer” va scadea eficienta incalzitorului si ridica costul pentru a incalzi casa ta.
  5. Instalati un termostat programabil. Acest lucru va va permite sa programati temperatura mai mica in timpul noptii si, de asemenea, in momente ale zilei cand nu sunteti casa.
  6. Asigurati-va ca centrala termica este in stare optima de lucru. Centrala termica necesita inspectie si intretinere in mod regulat.
  7. Adauga izolatie in zonele neincalzite ale casei (mansarde, spatiile de depoziatre si pivnite).
  8. In timpul zilelor insorite lasati draperiile ferestrelor deschise, dar in timpul orelor de seara prin mentinerea ferestrelor acoperite se va incetini pierderea de caldura din incapere.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *