10 sfaturi utile pentru sistemul Dvs. de incalzire

 1. Doriti sa incalziti economic si ecologic? Atunci trebuie sa tineti cont de sfaturile noastre.Verificati sistemul de incalzire, deoarece fiecare mm de sedimente si un arzator montat gresit va poate costa cu aproximativ 5% mai multa energie, in schimb, un apel la firma de instalatii numai cativa centi.
 2. Cu un cazan vechi ( de peste 15 ani) nu se poate discuta despre economisirea energiei sau despre protejarea mediului. Daca doriti sa modernizati instalatia Dvs.de incalzire, atunci actionati acum, inainte ca iarna sa va goleasca buzunarele.
 3. Nu uitati sa faceti o evaluare a consumului de energie pentru instalatia Dvs. Instalatorul Dvs. va poate face un calcul comparativ intre consumul instalatiei vechi si intre sistemul nou Viessmann.
 4. In majoritatea tarilor exista programe guvernamentale de finantare
  pentru modernizarea instalatiilor de incalzire. Speram ca in viitorul apropiat sa beneficieze si Romania de astfel de programe, prin care sa putem economisi bani.
 5. Cu cat modernizati instalatia mai des, cu atat mai bine, deoarece un cazan vechi trebuie sa functioneze tot anul cu o temperatura constant ridicata. Astfel se produc pierderi si ca urmare cazanul atinge un grad de eficienta de numai 68%. Nimic nu este mai eficient decat tehnica in condensatie; ea poate atinge o eficienta de 98%.
 6. Nu aerisiti locuinta prea mult, ci de 2 ori pe zi, scurt si bine – ca 5 minute. Nu uitati sa inchideti termostatele. Astfel se aeriseste incaperea fara a se pierde insa caldura acumulata in mobila si in pereti.
 7. Inainte de sezonul rece nu uitati sa verificati si sa innoiti izolatia termica a locuintei.
 8. Aerisiti radiatoarele daca constatati ca se incalzesc neuniform sau daca fac zgomot. Desfaceti capatul de aerisire al radiatorului si lasati sa iasa aerul pana incepe sa curga apa.
 9. Cand se intuneca afara trageti jaluzelele sau draperiile la geamuri. Efectul asupra locuintei este acelasi cu efectul paturii asupra omului. Astfel economisiti ca. 4% din consumul de energie.
 10. Nu acoperiti sursele de caldura sau termostatele cu imbracaminte, perdele sau mobila si nu le folositi pe post de uscatoare de rufe. Astfel se poate pierde pana la 20% din energie.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *