Upgrade the embedded Platform Services Controller to an external Platform Services Controller. Correct Answer: A ducktown.org

Home PageSudura autorizata iscir

Sudura autorizata ISCIR

Share

Sudura autorizata ISCIR include sudura cu electrozi inveliti sudura ce are o mare aplicabilitate, in ceea ce priveste materialele de baza, grosimile acestora, pozitiile de sudare si conditiile de lucru.

Prin procedeul de sudare cu electrozi inveliti, pot fi sudate in orice pozitie, oteluri, fonte, cupru si aliajele sale, aluminiu si aliajele sale, titan, nichel, magneziu si aliajele sale, cu grosimi de peste 0,8 mm.

Un sudor autorizat ISCIR cunoaste foarte bine acest procedeu care poate fi folosit in conditiile foarte dificile ale santierului si chiar sub apa.

Clasificare procedeelor de sudare in conformitate cu ISO 4063:1998, procedeele de sudare se clasifica astfel:

111 sudare cu arc electric cu electrod invelit

114 sudare cu arc electric cu sarma tubulara

121 sudare su strat de flux cu electrod sarma

131 sudare cu arc electric in mediu de gaz inert cu electrod fuzibil(MIG)

135 sudare cu arc electric in mediu de gaz activ cu electrod fuzibil(MAG)

136 sudare cu arc electric in mediu de gaz activ cu sarma tubulara

137 sudare cu arc electric in mediu de gaz inert cu sarma tubulara

141 sudare cu arc electric in mediu de gaz inert cu electrod de volfram(WIG)

15   sudare cu plazma

311 sudare oxiacetilenica

Sudabilitatea otelurilor, reprezinta una dintre cele mai importante ramuri a sudarii ISCIR

Prin sudabilitate se intelege capacitatea unui material sau aliaj de a putea fi imbinat prin sudare astfel incat imbinarea sa corespunda conditiilor tehnice cerute in exploatare, fara a fi necesar ca in timpul sudarii sa se recurga la procese tehnologice suplimentare (preincalzire, tratamente termice); in timpul sudarii, ca urmare a incalzirilor si racirilor bruste si succesive, materialul pieselor sufera transformari care influenteaza negativ calitatea imbinarilor sudate. De asemenea, in timpul sudarii cu gaz sau cu arc electric, datorita temperaturilor inalte, au loc procese fizico-chimice care modifica compozitia metalului sudat, rezultand depuneri necorespunzatoare. De aceea, nu ori ce metal poate fi sudat in conditii obisnuite de atelier sau santier, iar cunoasterea sudabilitatii are o importanta deosebita pentru determinarea modului de comportare in conditii practice.

curs-sudor2

Sudabilitatea este influentata de anumiti factori: -metalurgici;

-constructivi;

-tehnologici;

-de exploatare.

Clasificarea otelurilor dupa sudabilitate:  -sudabile;

-satisfacator sudabile;

-limitat sudabile;

-rau sudabile.

Orice sudor autorizat ISCIR cunoaste aceste lucruri si stie foarte bine ca in practica sudabilitatea este apreciata dupa continutul de C si al elementelor de aliere. Alierea otelurilor micsorand in general sudabilitatea lor. Metalele si aliajele neferoase se sudeaza in conditii satisfacatoare prin aplicarea procedeelor de sudare corespunzatoare; in general, aceste materiale sudandu-se bine cu gaz, cu arc, sau cu mediu de gaze protectoare. La sudarea metalelor satisfacator sau limitat sudabile sunt necesare aproape intodeauna, preincalzirea sau tratamente termice dupa sudare, mai ales la constructiile importante.

Societatea noastra poate executa lucrari de sudura cu personal specializat si autorizat ISCIR  – Sudura autorizata ISCIR

Share
Twitter
AirmecInstal on Twitter
7 people follow AirmecInstal
Twitter Pic ivpinsta Twitter Pic FotoLuci Twitter Pic EntrepEU Twitter Pic SabinaDa Twitter Pic infourba Twitter Pic lacri_p Twitter Pic icoryboy Twitter Pic

posts

Recent Posts: